HET NIEUWE NORMAAL

THUISWERKEN

Voordelen

Sinds het begin van de lockdown hebben bedrijven hun personeel op afstand laten werken. Nu werken nog steeds de meeste werknemers van thuis uit. Thuiswerken kan veel voordelen bieden, geen reistijd, werktijd flexibel indelen, tussendoor een wasje draaien en natuurlijk áltijd de lekkerste koffie. Werkgevers kunnen veel kosten besparen, denk o.a. aan de reiskosten maar ook op huisvestingskosten etc.

Als uw klanten veel vanuit thuis werken, is het verstandig hun te adviseren om thuis een eigen werkplek in te richten. Maar hoe creëert u een werkplek die de werknemer net zo productief houdt als wanneer hij of zij fysiek op kantoor is? We hebben de belangrijkste do’s voor u op een rij gezet.

De Thuiswerkplek

  1. Kies de beste plek om te werken, een plaats in huis met de minste afleiding.
  2. Plaats het bureau voor een raam of in ieder geval dichtbij een raam. Natuurlijk licht op de werkplek is belangrijk om de hele dag actief te blijven en men krijgt niet het gevoel in een geïsoleerde omgeving te werken.
  3. Richt het monitorscherm nooit naar het raam, de achterkant moet naar het raam gericht zijn. Dit zal helpen bij het verminderen van de optische belasting veroorzaakt door schittering en glans.
  4. Creëer een “groene” werkplek. Het is bewezen dat planten helpen fris te blijven en een belangrijke rol spelen bij het verhogen van de productiviteit.
  5. Gebruik een bureaulamp. Als er tot laat in de avond gewerkt wordt, is een brede bureaulamp ideaal, nog beter een lamp met helderheidsaanpassing, zodat er geen potentiële optische belasting ontstaat.
  6. Stel de werkplek op in de buurt van een stroomvoorziening. Een stekkerdoos met meerdere poorten is een must. Er zullen verschillende elektronische apparaten zoals monitors, CPU of de oplader van de laptop aangesloten moeten worden.
  7. Zorg voor betrouwbare Wi-Fi. Een goede router met een betere internetverbinding en een grotere bandbreedte is onmisbaar. Als werknemer op afstand, moet men verbonden blijven met het kantoorteam.
  8. Het volgende belangrijke punt: Investeer in ergonomisch meubilair zoals een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar zit-sta-bureau. Dergelijk meubilair maakt actiever en productiever. Ergonomisch meubilair zorgt voor een comfortabele en verantwoorde werkhouding en helpt houdings-klachten zoals bijvoorbeeld rug- of nekpijn te voorkomen. Veelal heeft de werkgever een vergoeding voor een ergonomische thuiswerkplek ter beschikking.

Als expert op dit laatste punt, helpen wij graag bij de juiste keuze van kantoormeubilair thuis. Met onze Ergonice product-range kunnen wij voor u de meest functionele en praktische thuiswerkplek samenstellen, die er ook nog eens stijlvol uitziet en past in elk interieur. Kijkt u gerust eens rond op onze Ergonice product pagina: ERGONICE

En om het u helemaal makkelijk te maken, hebben we een aantal van onze favorieten geselecteerd.

FAVORIETEN

Ergonice RISE

Veelzijdige STAY

Accessoires

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Wij leveren veel uit voorraad. Niet voorradig? Dan is het snel leverbaar!

SERVICE & SUPPORT

Wij gaan net dat stapje verder en vinden persoonlijk contact belangrijk

DIVERS ASSORTIMENT

Van standaard kantoormeubilair tot stijlvolle, betaalbare design meubelen